Laualambid annavad töökohale lisavalgust

Igas töökohas peab olema tagatud korralik ja ühtlane valgustus, mis vastab tehtava töö iseloomule. Nimelt mõjutab valgus palju töövõimet ja üldist heaolu. Halva ja mittesobiva valgustusega seostatakse paljusid erinevaid vaevusi. Nendeks on näiteks peavalud, silmade ülepingutus ning isegi sundasend. Seda viimast ei oskakski esmapilgul halva valgustuse süüks panna, aga kui tööd tehakse ebatervislikus asendis, et paremini näha, on see kindlasti üheks ohuteguriks.

Kas laualamp kirjutuslauale on vajalik?

Arvutiekraani heledus ja ümbritsev hämarus tekitavad kontrasti, mis omakorda koormab töötegija silmi. Etteruttavalt tuleb siin ära märkida ka see, et liiga valge keskkond ei ole samuti silmadele jaoks hea. Leidma peab kuldse kesktee ja õige valgusti, et töölaud oleks piisavalt valgustatud, ent samal ajal oleks seal ka mugav tööd teha. Kuna tavapäraselt on lae- ehk üldvalgusti ruumis keset lage ja töökoht kas akna ääres või seina juures, langeb valgus lauale töötaja selja tagant. Selliselt langev valgus tekitab aga lauapinnale varjusid. Hea laualambi ülesandeks on valgustada tööpinda nii, et varjusid ei tekiks ning töötajal oleks mugav oma tegevusele keskenduda. Kindlasti peab arvestama ka sellega, et parema käelise inimese puhul peaks valgus langema lauale vasakult poolt ning vasakukäelisele vastupidiselt paremalt poolt.

Reguleeritav laualamp kirjutuslauale

Kõige parem lahendus kontorilauale on reguleeritav liigendatud varrega laualamp. Iga töö on erinev ja sama tõde kehtib ka inimeste vajaduste kohta. Liigendjalaga lamp on alati hea valik, sest siis saab töötaja valguse just enda jaoks paika sättida. Seda eriti juhul, kui sama töökohta kasutavad mitu erinevat inimest.

Sobiv valgustemperatuur töökohale

Värvuse temperatuur näitab seda, et kas valgust ruumis tajutakse soojana, külmana või neutraalsena. Missugust valgust eelistada, sõltub kõik väga palju konkreetse töö iseloomust. Kõige tavapärasemalt kasutatakse kontoris siiski sooja valgust(3000K) või neutraalset valgust(4000K).

LED laualambid on moodsad ja keskkonnasäästlikud

Kõige uuemad omasuguste hulgast on LED laualambid. Lisaks sellele, et need valgustid on väga energiasäästlikud on neil ka mitmeid lisafunktsioone. Näiteks saab paljudel lampidel muuta valgussoojust ja valguse võimsust dimmeri abil. Nutikatel LED-lampidel on aga lisaks mitmeid võimalusi, kuidas töökeskkond veelgi meeldivamaks ja mugavamaks muuta. Ühe näitena võib kohe tuua valgusti küljes asuva USB pesa, kuhu on võimalik ühendada nutitelefoni laadimiskaabel mobiili laadimiseks.

Avasta teisi tootekategooriaid

KontorKontoritoolidTöökoha tarbed